Dă-ți întâlnire cu tine!

Te-ai gândit vreodată să mergi la un date cu tine însăți? Nu insinuez că ai fi forever alone și că n-ai avea alte opțiuni. Nu vreau să spun nici că ești prea bună pentru indivizii din galaxia asta și că n-ai avea nevoie de un iubit. De fapt, ți-ar prinde bine unul, însă nu acum. Ceea ce îți trebuie cu adevărat este puțin timp cu tine, DOAR cu tine, fără stres și presiuni sociale. Ți se pare o idee nebunească? Păi, dacă tu nu vrei să ieși în oraș cu tine, de ce ar vrea oricine altcineva să o facă?

Departe de a fi o dovadă de narcisism, o astfel de întâlnire s-ar putea dovedi unul dintre cele mai bune lucruri pe care le vei face, anul acesta, pentru propria persoană. În agitația de zi cu zi, nu prea mai ai timp să fii doar cu tine. N-ai timp să-ți mai dai seama cine ești și care este rolul tău în viața ta. De la job fugi la treburile casnice. În zilele fericite, poposești la un ceai, vin sau vânătoare de rujuri alături de cea mai bună prietenă. În zilele mai puțin fericite, te trezești la un date cu un tip pe care n-ar trebui să-l incluzi în orarul tău. Ești o femeie mișto, de ce eviți pe cât posibil să fii doar în compania ta? Nu trebuie să-ți umpli fiecare secundă a vieții cu oameni, cum nu trebuie nici să te izolezi într-o garsonieră și să începi să colecționezi pisici.

Teama de singurătate sau teama de propriile gânduri?

Da, e în natura umană să fugi de singurătate, însă acest episod nu reprezintă neapărat staționarea într-o închisoare a solititudinii. Dacă știi cum să profiți de moment, poate fi libertatea de care ai nevoie pentru a-ți construi o relație adevărată cu tine. Să recunoaștem, ți s-a întâmplat, cel puțin o dată până acum, să te refugiezi într-un individ, deoarece nu ai avut curajul necesar de a fi doar în prezența ta, cu gândurile și frâmântările tale. Știai că e nepotrivit, însă era tot ceea ce aveai mai bun pentru a te distrage de la nesiguranțele și reflecțiile personale. Pe lângă asta, într-un sertăraș din capul tău ai un dosar în care scrie că e musai să fii asociată cu cineva, altfel vecinii s-ar referi la tine ca la “săraca fată bătrână, cea plină de pânze de păianjen”.

De când ne naștem și până murim, suntem dependenți de oameni. Când suntem mici, avem nevoie de iubirea și protecția mamei. În adolescență, avem nevoie de validarea celor din jur. Treptat, ne îndepărtăm de părinți și înțelegem tot mai mult nevoia apartenenței sociale. Încercăm să mergem pe drumul independenței, însă mulți dintre noi descoperim că, de fapt, suntem dependenți de atașamentul emoțional sau poate tânjim după el pentru că niciodată nu l-am avut cu adevărat. E adevărat că trăim mai ușor în grupuri decât singuri, însă uităm că pentru a ne alege corect grupurile din care să facem parte și pentru a le îmbunătăți este necesar ca, înainte de orice, să ne îmbunătățim ca indivizi, pe cont propriu. Această îmbunătățire este, de multe ori, o revelație care apare în urma timpului petrecut în singurătate.

Fericirea nu vine la pachet odată cu un el sau o ea. Dacă ești nefericită singură, cu siguranță o să fii nefericită și în cuplu. Ba mai mult decât atât, o să-l faci nefericit și pe cel de lângă tine. O relație n-o să-ți rezolve niciodată frustrările personale, ba char o să le înmulțească. Fericirea vine odată cu evoluția ta personală, prin autocunoaștere și mulțumire de sine la care ajungi doar dacă îți acorzi atenție totală pentru o perioadă de timp.

Știu că n-ai bani să pleci în Thailanda pentru a te regăsi. Nici eu nu am. De aceea, îți propun o altă modalitate pentru a te împrieteni cu tine.

Pentru început, puneți întrebări și ascultă-te mai des. Recunoaște-ți temerile, eșecurile, reușitele și aspirațiile. Chiar dacă îți ascunzi anumite adevăruri, la un moment dat, ele tot vor ieși la iveală și s-ar putea să te dărâme. Oricât ai fugi, de propria-ți persoană nu te poți ascunde niciodată. Totodată, încearcă să te porți cu tine așa cum îi tratezi pe ceilalți. Când ți-ai arătat, ultima dată, încredere, respect sau apreciere?

Ca un prim exercițiu de curaj, încearcă să te detașezi de minte și corp. Privește-te din exterior. Ce părere ai, la prima vedere, despre tine? Ce te face plăcută, ce te face detestabilă și, mai ales, de ce crezi asta?

Scrie-ți!
Nu, nu e o greșeală gramaticală. Vorbesc serios, chiar ar trebui să-ți scrii. Cu un tip ai comunica prin mesaje, cu tine de ce nu ai face astfel? Lipește-ți post-it-uri pe oglinda din baie prin care să-ți reamintești că ai voie să zâmbești. Trimite-ți un e-mail, la începutul săptămânii, în care să-ți urezi spor în rezolvarea sarcinilor de la birou.

Pregătirea pentru întâlnire
Destul cu reflecțiile personale! A sosit momentul să mergi la date! Știi ritualul acela istovitor de frumusețe la care te supui pentru a fi impecabilă, sâmbătă seara, când ai întâlnire cu un tip care nu e nici pe departe atât de mișto încât să-ți consumi Cacharel-ul pentru el? De ce nu ai face același lucru când trebuie să te întâlnești cu tine? Știi tu la ce mă refer: măști faciale, exfoliere, epilat, pensat, masat, manichiură, pedichiură, coafat și makeup. Să nu mai vorbim despre cele minimum 30 de minute pe care le acorzi alegerii vestimentației. La nevoie, e necesar chiar să mergi prin magazine să-ți cumperi o rochie, o bluză sau o pereche de pantaloni, deoarece niciuna dintre cele pe care le ai deja, nu vor să mai stea cum trebuie pe tine! Tu ești cea mai îndreptățită să profiți de prezența ta plăcută. De aceea, e important să faci anumite lucruri pentru tine, nu pentru Icsulescu: îmbracă-te drăguț pentru tine, poartă lenjeria drăguță pentru tine, machiază-te pentru tine și, mai presus de tote, îngrijește-te pentru tine!

Întâlnirea
Da, s-ar putea să ai emoții când vei merge singură să iei cina. Te vei simți singură și expusă. Sau nu? Odată așezată la masă, dacă vei privi cu atenție în jurul tău, s-ar putea să vezi indivizi chiar mai singuri decât tine. Sunt acele grupuri de câte doi sau trei oameni, în care fiecare creatură e in bula ei, cu ochii ațintiți în telefon. Tu ești cu tine și nu faci niciun compromis. Te asculți și îți acorzi toată atenția din lume. Dacă ai poftă de mâncare libaneză, mănânci mâncare libaneză. Dacă vrei paste, mănânci paste și, de data asta, nu-ți mai spune nimeni să fii atentă la carbohidrați. Hai că nu e chiar așa de rău să mergi la o întâlnire cu tine! Poate mergi la un film după ce termini de mâncat. De asemenea, nu uita să-ți faci un mic dar! Cumpără-ți o carte, o floare sau o cutie de bomboane fine!

Avantajele de a te întâlni cu tine însăți

Prima întâlnire cu un tip poate să fie super dubioasă. Pe lângă faptul că apar, din când în când, momentele de reculegere, când nimeni nu spune nimic sau unul dintre voi începe să facă scroll pe Insta, te întrebi dacă și omul din fața ta e bipolar, asemenea ultimilor trei indivizi cu care ai ieșit în oraș. Pe deasupra, dacă nu vrei să apară conflicte, e recomandat să eviți discuții pe teme sensibile ca religia, politica și căsătoria între persoanele de același sex. Din moment ce ești doar cu tine, știi deja care e părerea ta despre aceste aspecte. Ba chiar e momentul perfect să nu te gândești la nimic. Cine știe, poate te apucă spontaneitatea și o să-ți planifici planifici un city break. E mai greu începutul, însă, în timp, aceste întâlniri cu tine ar putea deveni un obicei lunar.

NOȚIUNEA DE QUALITY TIME ÎȚI SPUNE CEVA? 
Dintotdeauna ai considerat că acel quality time presupune timpul petrecut alături de cel puțin o persoană dragă. De ce n-ai luat în calcul faptul că, în unele situații, poți fi chiar tu acea persoană dragă? Vei descoperi că e chiar plăcut să fii doar în compania ta. Fie că alegi să stai în pijamale, cu o carte și o cană de ceai alături, să pictezi, să mergi la sală, la o expoziție sau să colinzi magazinele, vei avea, la finalul zilei, un sentiment de împlinire pentru că ai reușit să te pui pe lista priorităților tale, fără a fi nevoie să-i dai socoteală cuiva. Ai timp, în sfârșit, pentru pasiunile tale și, de ce nu, poate descoperi unele noi.

INVESTIȚIE INTELIGENTĂ
Gândește-te la tot ceea ce ai investit, la un moment dat, într-o persoană și la cât de mult te-a dezamăgit în cele din urmă. Vorbim despre sentimente, timp, energie și bani. Nu spun că ar trebui să ai regrete și să te izolezi de restul lumii, ci că ar trebui să-ți redirecționezi atenția, pentru o scurtă perioadă, către tine. Dacă ai investi în tine măcar jumătate din cât investești într-un pretendent, ai fi mult mai fericită și împlinită, iar lucrul acesta s-ar reflecta asupra activității tale de zi cu zi.

LECȚIA INDEPENDENȚEI
Ne naștem singuri, la finish suntem singuri. Oamenii vin și pleacă, nu trebuie să depindem de nimeni. Singura persoană pe care te poți baza până la finalul vieții tale ești tu însăți. Totodată, independența înseamnă încredere și putere. Nu te simți ca o amazoană când știi că poți merge oriunde chiar dacă nu ai companie? Din zona de confort nu ieși niciodată dacă te ține cineva de mânuță!

BOOST PENTRU ÎNCREDEREA ÎN SINE
Odată cu independența, crește și încrederea în sine. Dacă înveți să ai încredere în tine, nu doar că vei avea rezultate mai bune pe plan personal și profesional, ci chiar vei funcționa mai bine într-o relație. Nu vor mai apărea scenele de gelozie, complexele cu privire la cum arăți și nu vei mai avea tendința de a-ți sufoca partenerul cu mesaje și afecțiune în exces. Te vei aprecia mai mult și îți vei recunoaște valoarea. Până nu înveți să trăiești în comuniune cu tine însăți, nimeni altcineva nu va reuși să o facă.

STABILIREA UNOR STANDARDE
În timp ce îți clădești o relație cu tine, îți dai seama ce-ți dorești de la un partener. Astfel, vei realiza că nu trebuie să menții legătura cu oamenii care nu-ți fac bine. În viață totul merge sau nu de la sine, nimic nu poate fi ajustat pe parcurs. De teama singurătății, nu trebuie să accepți să fii într-o relație cu un om care te face să suferi, nu te respectă, e agresiv,  îți toacă banii sau care, pur și simplu, nu e pe aceeași lungime de undă cu tine.

Întâlnirea cu propria persoană nu este dovadă de egoism și nici nebunie curată, ci posibilitatea de a deveni cea mai bună versiune a ta. Totodată, este episodul prin care e necesar să treci înainte de a-ți întâlni jumătatea alături de care să îmbătrânești. Fă-ți timp pentru tine! Ești singura persoană răspunzătoare de fericirea ta. Dă-ți întâlnire cu tine și descoperă cât ești de minunată!

Sursă foto: Pexels 

19 răspunsuri la “Dă-ți întâlnire cu tine!”

 1. Cât de motivațional e articolul tău! Pentru momentele alea când te simți căzut la pământ, citirea unui astfel de articol îți dă o palmă peste față și te încurajează să mergi înainte.

 2. O idee foarte buna pe care ar trebui sa o pun in practica. Dupa ce am devenit mamica, am cam uitat de mine si mesele, umparaturile, iesirile sunt toate facute in graba ca sa ajung cat mai repede acasa. Excelenta ideea ta! Sa stii ca imi voi da intalnire cu mine😘

  • Ce frumos! Mă bucur! Îți doresc o întâlnire plăcută și constructivă! Nu uita să-ți oferi un cadou!

 3. Da, da, da! Ba eu mai fac și pe nebuna și nu doar că îmi dau întâlnire cu mine, dară mai plec și-n vacanțe tot cu mine. Și tare bine e 😀 Am râs la partea cu Thailanda, dacă apuci a ajunge totuși pe aici dă un semn, te ajut cu regăsitul la una, două, cinci Margarita.

  Abia ți-am descoperit blogul și-l voi scotoci binișor. Ai condei, domniță (că duduie nu-ți spun).

  • Mulțumesc, Cristina! Ce crezi? Am planuri mari pentru 2019. Vreau să plec singură, într-un weekend prelungit, la Timișoara. Nu cunosc pe nimeni acolo, însă aș putea cunoaște, nu? Totodată, mă atrage orașul. Mai am în plan un city break de una singură și și…în cele din urmă…Thailanda, de ce nu? Ți-am studiat blogul, am văzut că ai vizitat locuri minunate cu buget decent. Încep să fiu tot mai convinsă că aș putea atinge și eu această performanță. Margarita sună perfect! Cine știe, poate facem și o postare pe Insta! Mulțumesc pentru cuvintele frumoase!

 4. Întâlnirile cu mine mi dau energie, mă fac sigură pe mine, ce mai, mă simt excelent. Poate nu o fac atât de des pe cât ar trebui și nici nu am ajuns până într-acolo să călătoresc singură. Mi-e bine așa, pentru că după întâlnirile cu mine, iubesc întâlnirile cu soțul meu, așa cum știm noi, de 35 de ani încoace.
  Felicitări și mulțumiri!

  • “Mi-e bine așa, pentru că după întâlnirile cu mine, iubesc întâlnirile cu soțul meu, așa cum știm noi, de 35 de ani încoace”. Frumos spus! Astfel, îmi confirmați faptul că întâlnirile cu propria persoană sunt pe lista secretelor unei căsnicii lungi și fericite. Vă mulțumesc pentru gândurile și emoțiile pe care mi le-ați împărtășit!

 5. Există femei care se aranjează când merg la întâlniri cu bărbați, doar pentru a crește în ochii lor. În primul rând, trebuie să se aranjeze pentru ele, să se simtă bine în pielea lor, și nu pentru a impresiona pe cineva anume.
  Mie îmi place să petrec cât mai mult timp cu mine, mă aranjez să mă simt eu bine și nu pentru a îndeplini nu știu ce standarde impuse de societate.

 6. Foarte frumos si motivational acest articol! Sunt perfect de acord cu tot ce ai spus. Si eu obisnuiesc sa ies singura. Mi se pare unul dintre cele mai relaxante si linistitoare lucruri.

 7. Ce bine ai scris. Lucrez foarte mult la aspectele astea de vreo 3 ani. Ce mi-ar fi dorit sa aflat mai devreme 🙂 dar e important ca suntem tot mai conștientă de valoarea pe care ar trebui sa ne-o dam si primit tot mai des acest mesaj. Numai bine , Raluca.

  • Cred că ai aflat la momentul potrivit. 🙂 Eu abia anul acesta am descoperit importanța întâlnirilor cu propria mea persoană și deja simt că am realizat multe. Felicitări, Ralu! Nu te cunosc, dar faptul că petreci timp cu tine și că ești conștientă de valoarea ta, îmi arată că ești fantastică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal

*

SUNT DE ACORD