Statistic vorbind, femeile din România se mărită la 27 de ani și divorțează la 36. Eu, la 27 de ani, am decis să merg la Disneyland. Nu, nu în luna de miere, evident, pentru că nu plănuiesc un divorț prea curând, ci pentru a-mi serba ziua de naștere. Cum e posibil? Ei bine, după șase luni în care am strâns bani la ciorap, a urmat un binemeritat voyage, voyage, alături de W.
Ce să caute două tinere femei, la Disneyland Paris, când ar fi putut alege Ibiza, Palma de Mallorca sau Amsterdam și să experimenteze lucruri pentru care să le fie rușine în următorii ani? Motivația este, desigur, una pur academică. Am vrut să ne continuăm, pe teren, cercetările legate de universul Walt Disney pe care le-am început încă din facultate: W. pe partea de marketing, iar eu pe partea de political correctness. Ba nu, să fim serioși! Am fost la Disneyland pentru a ne face un moft din copilărie, pentru a ne testa limitele și pentru a pune mâna, la propriu, pe supereroii noștri preferați. Mbine, am impresia că W. ar fi vrut și să-l bată pe dușmanul său de moarte, Winnie the Pooh, însă nu l-a găsit.
Cazare și zbor
Pentru că suntem leneșe spontane, nu prea ne-am stresat cu organizarea.
Am urmărit ofertele de pe disneylandparis.com și am ales, ca orice român, cel mai ieftin pachet de cazare. Am prins oferta două nopți + două gratuite, la hotel Cheyenne, și am adăugat opțiunea demipensiune. Așa ne-am asigurat nevoile de bază: mâncare – distracție – somn.
E bine să alegi cazarea într-unul dintre hotelurile parcului, și nu în altă parte, pentru că doar așa poți trăi din plin experiența Disney. Poate că inițial beneficiile ți se par mărunte, însă când ajungi acolo îți dai seama cât de privilegiat ești că să te poți bucura de timp extra în parc, adică 90 de minute în plus față de muritorii de rând. Totodată, nu pierzi vremea pe drum, căci există un autobuz care te ia de unde ești cazat și te lasă în apropierea parcului. Dacă te încântă ideea, Mickey Mouse și gașca lui de năzdrăvani vin la hotel să te pupe și să facă poze cu tine. Mai mult decât atât, biletele de acces în cele două parcuri (da, două) sunt incluse în pachetul de cazare.
În plus, hotelurile Disney sunt tematice. Toate cele opt au, într-un fel sau altul, legătură cu animațiile. Spre exemplu, Santa Fe e pentru fanii Cars, Cheyenne e inspirat din Toy Story, iar la Disneyland Hotel, care întâmplător are în descriere cuvinte precum “luxury”, “majestic” și “opulent”, ai impresia că locuiești în apartamentele de lux ale prințeselor tale preferate.
De zburat, am zburat cu Wizzair, am aterizat la 125 km de parc și am trăit o adevărată aventură până acolo și înapoi.
Cum ajungi de la Aeroportul Beauvais la Disneyland
Așadar, iată-ne, marți dimineață, inspirând din plin aerul de pe Aeroportul Beauvais, când ne-am dat seama că nu avem un autobuz magic către parc, iar pentru un shuttle ar fi trebuit să facem booking. Hihihi! Ups! Nu-i nimic, improvizăm! După vreo două ore și jumătate de improvizații și patru mijloace de transport schimbate, ne-am teleportat, în Vestul Sălbatic, la recepția hotelului Cheyenne.
În caz că tocmai ai aterizat și tu pe Aeroportul Beauvais și ești în situația mai sus menționată, nu țipa, nu te lamenta și ce e cel mai important, nu te certa cu nimeni! Ești în vacanță și trebuie să lași neprevăzutul să-și facă treaba.
Află că, pentru a ajunge la Disneyland, trebuie să mergi cu autobuzul până în Paris, la Porte Maillot, apoi să iei metroul către Charles de Gaulle (linia 1), apoi RER către Chessy, stația la care trebuie să cobori. Dacă ești cazat la unul dintre hotelurile parcului, de aici vei putea lua un autobuz aferent hotelului tău.
Yeehaw, ne cazăm!
Într-un decor western, am ajuns la prima noastră coadă de pe tărâmul Disneyland. În linie șerpuită, în fața recepției, stăteau indivizi de peste tot din lume. Deși erau diferiți ca nație, educație și idei despre viață, aveau ceva în comun, pe lângă dragostea pentru povești frumoase. Cu toții aveau, într-o mână, câte un clipboard cu foi completate, iar în cealaltă…alte foi, frumos băgate în mape. Drăguț, nu-i așa? Știind că noi, hippioatele digitale, aveam doar un pdf în telefon, foile alea au cântărit precum niște pistoale încărcate. Vorbesc cu o madame îmbrăcată într-un outfit de cowgirl. Îi explic că nu avem nicio foaie, că nici măcar nu știm sigur ce ar fi trebuit să printăm și, ce e cel mai important, nu am venit însoțite de adulți, noi însene suntem femei adulte și cât se poate de iresponsabile. Cât am pocni din urechi (așa ni se întâmplă după zborurile la mare altitudine) primim niște foi. Primim chiar și explicații cu săgeți. Completăm foile, le restituim, ne primim cartelele, primim și broșuri cu ce, unde, când și cum se poate face la Disneyland.
În sfârșit, sub aripa protectoare a lui Jesse James, ne luăm în primire camera. Ooo, dar ce avem noi aici? O fărâmă din Vestul Sălbatic abia așteaptă să fie martora viselor și a visurilor noastre. Poate că e foarte rece la noi în cuib și probabil că deja ne-au fost criogenate ovarele, însă avem două paturi duble în care ne-ar putea încălzi Mickey și Goofy sau, după noroc, Loki și Thor. Glumesc, desigur. N-am putea face niciodată așa ceva. Sheriff Woody, Jessie și Bullseye se holbează la noi din tabloul de pe perete și, oricum, nu suntem genul ăla de fete.
Hotelul e de două stele, dar nu stele românești, ci stele franțuzești. Asta înseamnă că nu simți mirosul turiștilor de dinainte, nu găsești păr ciudat în perdeaua de la duș, nu vezi urme de fluide pe cearceaf, iar păianjenii nu-ți fac semne obscene din colțurile camerelor. De unde venim noi, ăsta se numește lux.
Timp de patru nopți, aici va fi sediul central al prințeselor pistolare din București. Camera este suficient de spațioasă încât să ne împrăștiem peste tot lucrurile personale. Urmează să cucerim lumea. Pentru excursia asta, ne-am scos rochiile de la naftalină și chiar ne-am adus tiarele de acasă. Avem și seif unde să ne punem magneții pe care îi vom cumpăra.
Buuun, suntem la Disneyland! Chiar suntem? Cu ce să începem? Având în vedere că n-am mai mâncat de mai bine de zece ore, n-ar strica să ne delectăm cu pachețelul pe care doamna mama lui W. l-a pregătit special pentru noi. Ah, și ce-mi simt papilele? Să fie cumva cele mai bune sandviciuri cu cașcaval pe care le-am atins vreodată? Planurile se fac mult mai ușor când ai stomacul alintat!
Bon appétit!
Dacă vrei să mănânci la vreun restaurant tematic, trebuie să-ți faci rezervare cu…mult timp înainte, adică zile, poate chiar săptămâni, ca să nu zic luni. Noi am mâncat la unul dintre restaurantele hotelului, Chuck Wagon Cafe, și la Restaurant des Stars, deoarece în altă parte nu mai erau locuri. Fomiștii rezervaseră tot. Cred că până și bordurile de pe stradă erau rezervate, căci nu găseai întotdeauna loc unde să te așezi pe jos.
Prin urmare, dacă vrei să servești mesele pe care deja ți le-ai plătit, ar fi bine să-ți faci rezervare pentru întreg sejurul încă din prima zi. Nu trebuie să știi și ce vrei să mănânci, evident, ci doar să faci un efort să-ți alegi niște ore și să te ții de ele.
Ce se poate servi la micul dejun? Cam ce mănânci și acasă. Bufetul suedez este mai mult decât generos: fructe, iaurt, sucuri, cafea, produse de patiserie (pain au chocolat, croissante și un fel de chec), omletă, cașcaval, cartofi, mezeluri, cereale, unt, cremă de ciocolată, dulceață etc.
Cât despre cină, trebuie să recunosc că am fost destul de impresionată. All you can eat de pe tărâmul poveștilor e un mai mai sofisticat decât cel de prin alte părți. Există varietate pentru omnivori, carnivori, vegetarieni și vegani. Supe, pizza, paste, pește, cărnuri, cartofi, legume, fel de fel de salate și mâncăruri așteptau să se suie în farfurii. Nelipsite au fost, desigur, brânzeturile și prăjiturile.
Deși urăsc stereotipurile, trebuie să spun că, în sala de mese, recunoșteai naționalitatea omului după ce avea în farfurie. Americanii, spre exemplu, aveau munți de mâncare și parcă țineau morțiș să nu strice statisticile naționale referitoare la obezitate. În vreme ce dumnealor se îndopau, italienii ciuguleau câte o măslinuță și o frunzuliță de salată, de parcă ar fi avut caloriile numărate.
Dacă ești în parc, și ți se face foame, însă nu ai rezervare la vreun restaurant, nu dispera și nu-ți mânca partenerul de călătorie. Găsești peste tot gherete de unde să te alimentezi cu înghețată, dulciuri, chipsuri, hot dogs, vată de zahăr, produse de patiserie și, bineînțeles, ape și sucuri.
La un moment dat, am fost la Annet`s Dinner, un restaurant în stil american, desprins din anii `50, de unde ne-am luat, la pachet, meniuri veggie. Prețurile sunt măricele, însă burgerii au fost gustoși, iar porțiile atât de generoase încât nu am putut să le dăm gata.
Există chiar și un Mc`, unde cozile sunt imense, iar comenzile și plățile se fac digital, exact ce îți trebuie când mațele au chef de scandal.
Sfatul meu e să nu exagerezi cu mâncarea, căci la un moment dat vei avea de parcurs niște curse cu susul în jos și nu e cazul să vadă toată lumea în ce a constat prânzul tău.
Suvenire pentru cei de acasă
Primele achiziții cu dichis pe care le-am făcut în sejurul de la Disneyland n-au fost în vreo porțelănărie, ci la chișcul de ziare din Gara Chessy. Ne-am luat gumă de mestecat, apă Evian, că deh, de acum suntem fotomodele internaționale, și benzi desenate, destinate rudelor și prietenilor. Fancy, nu-i așa? Să nu care cumva să creadă cei de acasă că nu-i iubim.
În parc sunt peste 50 de magazine de unde poți achiziționa diferite produse ale brandului: dulciuri, magneți, brelocuri, haine, rechizite, bijuterii, ustensile pentru bucătărie, plușuri, figurine, jocuri și jucării. Și nu sunt chiar ieftine, însă dacă tocmai abia ai coborât dintr-un roller coaster, s-ar putea să ai creierii un pic zdruncinați și să dai sume nebunești pe niște lucruri care nu sunt neapărat necesare, dar dintr-un motiv sau altul sunt încântătoare. Pe bune acum, cine nu ar vrea infuzor cu Minnie sau ramă foto cu Ratatouille?
Când începe joaca?
Acum vine partea interesantă. Ce faci, practic, cu viața ta atunci când ești la Disneyland? O analizezi, căci ai timp destul. În unele cazuri, stai la coadă și peste 90 de minute. Transpiri. Înveți lecția răbdării. Te bucuri de diversitatea culturală. Te ții de nas pentru că, fără supărare, francezii nu miros a Chanel, ba chiar dau impresia că se tem de apă și săpun. Trăiești clipa. Înveți joculețe de la copiii de lângă tine. Cauți semnal ca să-i suni pe cei de acasă și să-i anunți că încă nu ai murit. Ai crize de râs cu bff, iar lumea se uită la voi și se întreabă, probabil, ce poate fi așa amuzant la patruzeci de grade Celsius: insolație sau substanțe psihoactive? De-ar ști ei că suntem doldora de propolis și medicamente împotriva flatulenței…
Pentru unele atracții, poți lua Fast Pass, adică un bilețel datorită căruia vei sta mai puțin la coadă, deoarece este scris pe el intervalul orar în care va fi cursa ta. Există, de asemenea, și posibilitatea Single Ride, însă la ce bun să faci o prostie dacă nu te vede nimeni cunoscut?
De fiecare dată când pleci la drum cu cineva, pentru buna funcționare a lucrurilor, e recomandat să aveți aproximativ același număr de țigle lipsă de pe casă. Altfel, când se încheie excursia, se încheie și prietenia. Dacă știi o creatură capabilă se să dea în roller coasters până la epuizare, fără mâini și cu ochii deschiși, ține de ea, căci probabil veți face echipă bună în orice situație, inclusiv pe timp de război și invazie extraterestră. Totodată, știi vorba aia, cunoști omul cu adevărat abia când are două centuri de siguranță pe el.
Înainte de a porni în cursa distracției, e bine să-ți instalezi în telefon două aplicații esențiale:
- Disneyland Paris– pentru a avea la îndemână hărțile parcurilor cu tot ceea ce înseamnă atracții, mâncare, toalete și timp de așteptare;
- Lineberty – pentru a-ți rezerva întâlniri cu personajele preferate (Mickey Mouse și gașca, prințesele, Incredibilii, supereroii Marvel etc.). Noi ne-am întâlnit cu Mickey. Ne-am făcut rezervare și pentru The Incredibles, însă când au plecat la toaletă, noi am avut impresia că ne-au părăsit, așa că ne-am îndreptat spre următoarea atracție.
Când spui că mergi la Disneyland mergi, de fapt, la Walt Disney Studios Park și la Disneyland Park. Sunt două chestii diferite, dar cu legătură între ele. Walt Disney Studios a fost conceput ca un elogiu al producției cinematografice și, totodată, reprezintă o incursiune destul de intimă în culisele Disney. Disneyland Park e un locul unde ai ocazia să faci parte din poveștile care ți-au făcut copilăria mai frumoasă.
Walt Disney Studios Park
Nu știu de ce, însă Walt Disney Studio este mai puțin popular decât Disneyland Park. Chiar dacă se pune accentul pe lumea filmelor, există și atracții care te vor face să tresari atunci când va sosi momentul să faci nani.
Pentru cinefili, partea aceasta a parcului reprezintă o experiență fantastică, deoarece au ocazia să vadă cascadoriile și efectele speciale la ele acasă. Să nu mai spun că supereroii sunt în plină acțiune de față cu toată lumea. Nu trebuie să ratezi Guardians of the Galaxy Awesome Dance-Off (pentru care nu-ți trebuie rezervare, yuppy!) și cele două show-uri Marvel, unul în aer liber (pentru care nu-ți trebuie rezervare) și încă unul cu efecte speciale, desfășurat într-o sală, pentru care, evident, va fi nevoie să faci rezervare.
În Walt Disney Studios Park, nu doar că îți întâlnești eroii și îți îmbunătățești cultura cinematografică, dar îți și testezi limitele. Deci, nu-ți face griji, adrenalină găsești și aici, trebuie doar să știi unde să o cauți.
Disneyland Park
Aventura în Disneyland Park începe fix pe Main Street, U.S.A, departe de timpul curent. Aici ești într-un orășel american al anilor `20 , iar de-a lungul străzii, stânga – dreapta, ai doar magazine în stilul Art Deco. Nu lipsesc, desigur, banca, primăria, gara și mica paradă. Oamenii merg bezmetici peste tot și nu știu unde să mai intre, ce să mai pozeze și ce să mai cumpere. Adevărul e că magazinele au nume de-a dreptul fermecătoare: Bixby Babies, Boardwalk Candy Palace, Emporium etc. Găsești aici exact ceea ce așteaptă cei de acasă de la tine: magneți, brelocuri, plușuri, rochii de prințesă, dulciuri, accesorii și decorațiuni.
În capăt, roz și grandios, se înalță Sleeping Beauty Castle, aș spune eu, unul dintre simbolurile Disney. Odată ce ai intrat, începi să ai convingerea că Adormita chiar a existat. Vitraliile, statuetele și decorul pe de-a întregul îți lasă impresia că vorbim despre un caz real, demn de știrile de la ora 17:00.
Seara, ne-am bucurat de artificii și video mapping, iar ziua de spectacole și parade ale prințeselor. O adevărată nebunie! Oamenii stăteau turcește pe jos, preț de ore întregi, pentru a aștepta să-și facă apariția divele de la Disneyland.
Când ajungi la castel, trebuie să iei o decizie importantă. Pe care tărâm ai vrea să mergi mai întâi? Să fie Adventureland, Frontierland, Fantasyland sau Discoveryland? Greu de spus, căci fiecare tărâm respectă cu acuratețe arhitecura tematicii pe care o reprezintă.
Astfel, în Frontierland, am găsit o altă parte a Vestului Sălbatic și am pornit în goana după aur.
În Adventureland, ne-am făcut de cap în stil Indiana Jones, Tomb Raider, Robinson Crusoe și, am mai fi vrut, în stilul Pirates of the Caribbean, însă, din păcate, corabia era închisă. Prin peșteri și pe poduri, la cozi și în roller coaster, am fost aventuriere curajoase și am umblat până am găsit cea mai bună bancă din lume.
Fantasyland mi s-a părut a fi dedicat celor care sunt și vor să rămână mereu copii. Am zburat deasupra orașului, așa cum obișnuiește să facă Peter Pan, am rătăcit în labirint, asemenea lui Alice, am călătorit cu Pinocchio și am călărit ca Lancelot.
Discoveryland e locul unde am călătorit în viitorul pe care și l-a imaginat Walt Disney. Am zburat și în spațiu, ba chiar am plecat în misiune cu Buzz Lightyear Blast și am gonit nebunește în hyperspace!
TOP ZECE ATRACȚII PE CARE SĂ LE ÎNCERCI LA DISNEYLAND
Contrar așteptărilor, zborul cu avionul e mai periculos decât o tură cu un roller coaster. Prin urmare, dacă ai ajuns aici, ești suficient de curajos să te dai în orice atracție pe care o întâlnești. Am experimentat aproape toate jucăriile care au fost deschise în perioada sejurului nostru și am făcut o listă pe care te provoc să o parcurgi.
Rock`n`Roller Coaster Starring Aerosmith
Ăsta e preferatul meu! Eu și W. ne-am dat de două ori la rând în nebunia asta. De ce? Pentru că a fost deschis o singură zi, ne place Aerosmith și, sincere să fim, arătăm ca niște mici zeițe ale rockului atunci când, în curbă, cu susul în jos, curentul ne flutură bluzițele și cosițele. La ce să te aștepți înăuntru? Întuneric, viteză, leduri, muzică dată la maximum și cea mai tare experiență rock la care o să iei parte vreodată!
Star Wars Hyperspace Mountain
Sunt o tipă cu picioarele pe pământ, dar aici am avut impresia că gonesc în Hyperspace. La un moment dat, parcă mi-am văzut viața înaintea ochilor. Sau poate că era doar luminile puternice?
The Twilight Zone Tower of Terror
Nu am experiențe prea plăcute cu lifturile. Ba rămân blocată, ba mă trezesc la subsol, ba mecanismul își pierde controlul și mă plimb pe la toate etajele. Tower of Terror pare leacul perfect pentru o persoană ca mine. Tipa de la intrare m-a întâmpinat călduros “It`s your birthday? Too bad is the last one!”, în timp ce, din turn, se auzeau urletele oamenilor. Fabulos, nu? Să tot cazi în gol de la 60 metri când ești întâmpinat așa.
Cu siguranță te întrebi de unde știa respectiva domnișoară că e ziua mea. Ei bine, sărbătoriții primesc, de la recepție sau de la chișcurile de informații, o insignă aniversară care poate fi personalizată cu nume. Oamenii văd accesoriul și, dacă au chef, îți spun “Joyeux anniversaire!”.
Crush`s Coaster
Oricând ar părea de inofensiv, drăgălașul Crush din Finding Nemo și-a dezvăluit, de această dată, o latură sălbatică pentru care am așteptat mai mult de o oră și jumătate. Și a meritat.
Moteurs…Action! Stunt Show Spectacular
Dacă îți plac filmele de acțiune și, implicit, cascadoriile, trebuie să asiști la spectacolul ăsta. Piloți foarte bine antrenați, cu mașini și motociclete, îți fac sângele să clocotească în cadrul unui show spectaculos!
Studio Tram Tour: Behind the Magic
Suie-te în trenuleț și lasă-l pe Jeremy Irons și pe o duduie să-ți spună povești despre recuzită și minunata lumea a filmelor. Fără să-ți dai seama, te trezești într-un canion, în mijlocul unei explozii, în urma căreia mici stropi de apă îți răcoresc pielea.
Stitch Live!
Stitch ori e foarte popular în Franța, ori e promovat din dorința de deveni popular, habar nu am. Știu doar că e năzdrăvanul cel albastru e personajul principal al unui show interactiv, în care abordează ștrengărește publicul. Copiii sunt în centrul atenției, însă nu sunt uitați nici adulții, pe seama cărora se fac glume mai mult decât reușite.
Ratatouille: L`Aventure Totalment Toquée de Remy
Fă-ți plinul înainte să pornești în călătoria asta, căci te așteaptă o aventură culinară 4D la care e posibil să salivezi un pic.
Buzz Lightyear Laser Blast
Ți-am zis că suntem pistolare, da? Și nu oricum, ci unele spațiale. Așadar, eu și W., ajunse pe o panetă necunoscută, ne-am folosit de abilitățile de gamerițe și, cu ajutorul laserelor, am doborât toate țintele propuse. Nu că mă laud, dar e posibil să fi salvat planeta. Nu e nevoie să ne mulțumești.
Big Thunder Mountain
Aici nu e nimic periculos, însă atmosfera e fantastică. Recomand o tură după ora 23:00. Atenție la bliț! Yeehaw!
S-ar putea să-ți mai placă: Le Carrousel de Lancelot, Cars Quatre Roues Rallye, RC Racer, Star Tours: L`Aventure Continue, Armaggeddon: les Effets Spéciaux, Indiana Jones and the Temple of Peril, Peter Pan`s Flight, dubioșenia de It`s a small world și PanoraMagique, adică zborul cu balonul cu aer cald, pentru care trebuie să plătești separat.
Disneyland e un oraș independent de orice altceva de pe lumea asta. Parcă funcționează după propriile legi. Aici, timpul are răbdare cu oamenii și, culmea, în mare parte, și oamenii au răbdare cu el.
Cred că trebuie să ai cel puțin 16 ani ca să poți aprecia, cât de cât, locul ăsta. Din câte am văzut, copiii nu prea au răbdare să stea la cozi, se plictisesc repede și sunt mai tot timpul adormiți sau cu ochii în telefoane. De asemenea, conform normelor de securitate, există limite de înălțime pentru unele atracții. Toată lumea știe că oriunde sunt interdicții, acolo distracția e mai mare.
Sejurul la Disneyland nu se poate transforma într-o vacanță de o zi, ci ar fi bine să se întindă pe o săptămână. Într-o zi abia reușești să-ți dai seama care atracții sunt musai de experimentat. Adevărul e că, uneori, nici măcar nu știi unde duce coada la care stai, dar rămâi acolo pentru că pare că ți se pare că te-ar aștepta ceva mișto. Și chiar așa e.
Merită să mergi la Disneyland? Da, din plin! E un efort financiare care, spiritual vorbind, îți aduce satisfacții imense. Chiar te regenerează. Moftul ca moft, însă indiferent câți ani ai avea, aici ești copil, uiți de toate supărările vieții, uiți că ai responsabilități, că există granițe, că în lume nu e totul doar lapte și miere. Reușești să te detașezi de timp și spațiu și să fii în afara a tot ceea ce știai că există până acum.
Vacanța la Disneyland mi-a lăsat impresia că întreaga lume de acolo nu a fost construită doar pentru bani. Desigur, sunt importanți și ei, însă nu te simți jecmănit. Accentul cade pe conturarea unei experiența de neuitat, pe evadarea din cotidian, nu pe portofelul tău.
Poze nu prea am, va trebui să mergi până la Disneyland să vezi că am dreptate în tot ceea ce am spus mai sus.
Foarte frumos! Si eu vreau sa ajung acolo!😍
Wow ce experienta! Cred ca e visul oricarui copil sa ajunga la Disneyland, si al meu :))
Multumiri pentru detalii! :*
Cu drag! Sper să ajungi și să te bucuri din plin de experiență!
Ce experiență minunată, băiețelului meu i-ar plăcea tare mult o asemenea aventură!
Cu siguranță ți-ar plăcea și ție, nu doar puiului!
Imi place cum ai descris experienta ta! Nu stiu ce as face in Mallorca, dar in Amsterdam stiu sigur… 😂
Copii inca nu am ca sa ii duc la Desneyland, dar am nepotei. Asa ca mai bine incep de pe acum sa strang banii la ciorap. 😅
Ai inclinatii spre ghid turistic, asta daca nu cumva esti deja 😁
Pănă reușeti să strângi ceva bani, ei vor avea deja vârsta și înălțimea necesare pentru a se bucura de experiențele de acolo.:D Chiar și copilul din tine va fi încântat. 🙂 Nu, nu sunt ghid, însă îmi place foarte mult să călătoresc.:)
Chiar imi doresc sa ajung acolo, foarte utile aceste informatii, este bine sa mergi cat mai informat, sa nu pierzi timp
Mulțumesc! Sper să ajungi și să te bucuri din plin de experiență!
Wow cat de fain 💕💕. Și eu îmi doresc sa ajung la Disneyland.
Wow. Ai descris atât de bine atmosfera încât am avut senzația că mă afu acolo. Și eu îmi doresc o vacanță la Disneyland de câțiva ani. Poate într-o zi voi reuși să ajung.
Sper să ajungi și să te bucuri din plin de fiecare minut!
Cred că e visul oricăruia, să ajungă măcar o dată la Disneyland. Copil fiind sau nu…
Trebuie să încep să pun și eu bani la ciorap poate am ocazia să merg la Disneyland. Consider că niciodată nu ești prea bătrân să mergi într-un parc de distracții.
Așa e! Trebuie să ne dăm voie să ieșim la joacă, fie că e vorba de Disneyland, fie că este alt parc.