Cum să fii un nesimțit

Nesimțitul este noul erou de sacrificiu. Dacă nu ai fi tu, oamenii din jur s-ar plictisi pentru că nu ar mai avea pe cine să bârfească. Nu doar că monotonia i-ar sufoca, însă, fără clevetiri și o țintă comună a disprețului, indivizilor nu le-ar mai rămâne niciun subiect de discuție. Totodată, din cine știe ce motiv pe care, probabil, doar Freud l-ar fi înțeles, unele dudui sunt atrase de masculii nesimțiți. Cu cât mai insolent bărbatul, cu atât mai mare dorința. Dacă vrei să fii nesimțit și nu știi cum, iată un ghid practic prin care vei ajunge la această performanță. Dacă deja te recunoști în rândurile de mai jos, înseamnă că m-ai inspirat să scriu acest articol.

Acasă
Mâine e zi lucrătoare, și nu ai chef de muncă. Ia-ți concediu! Nu trebuie să îndrugi vreun motiv, e dreptul tău să-ți folosești zilele de concediu așa cum dorești. Poate îți iei chiar medical pentru că te doare în cot de urgențele de la serviciu. Așadar, cheamă-ți prietenii la tine acasă și petreceți cu muzică proastă și bere ieftină până dimineață. Nu contează dacă un vecin bate la ușă, un altul bate în calorifer și o vecină amenință cu poliția și cu pisicile din dotare. Dacă acești indivizi nu pot dormi, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să-i poftești în casă. Tu i-ai invitat la bairam, e problema lor că nu au vrut să participe. Cine-i nesimțiul acum?

Ai visat urât toată noaptea și, din această cauză, te-ai trezit la prima oră, într-o zi de sâmbătă. Nu ești superstițios, însă treaba asta nu înseamnă decât un lucru: s-a stricat bormașina! Pentru siguranța ta, verifică și ciocanul rotopercutor. Ca să alungi catastrofa, trebuie să te dai repede jos din pat, să pui mâna pe scule și să începi să găurești pereții. Poate montezi rafturile alea de care nu ai avut timp să de ocupi în ultimii trei ani. Dacă tot ți-ai deschis trusa de meșter, poate faci și încă vreo 15 treburi la fel de dispensabile. Nu uita să dai cu aspiratorul!

În mijloacele de transport în comun
Când oprește trenul de metrou în stație, nu trebuie să lăși momâile să coboare din vagon, ci să intri în ele ca bila de bowling în popice. Călătorii ar trebui să-ți mulțumească pentru că le dai un impuls să se trezească. Așadar, cum se deschid ușile, fugi la cea mai apropiată bară și sprijină-te de ea! Ai ocazia să-ți faci somnul de frumusețe. Dacă vreo tupeistă cu ochelari încearcă să-și strecoare mânuța ei osoasă pe lângă coastele tale lipite de bară, ignor-o sau prefă-te că tușești. Cu siguranță e și paranoică, nu doar enervantă. O va speria orice simptom al gripei. Statul de alpha al vagonului nu se menține cu politețe. Scoate-ți telefonul și joacă-te sau urmărește filmulețe pe YouTube. Sonorul trebuie să fie dat tare, să audă și săracii care fac echilibristică pe lângă tine.

Dacă îți vine să strănuți, nu-ți pune mâna la gură. Cu mâna aia ai atins bara. Doar nu vrei să faci hepatită A, gripă, herpes marțian sau mai știu eu ce grozăvie. Nu-i nevoie nici să folosești vreun șervețel. Păstrează-l pentru situații cu adevărat urgente.

Imediat ce se eliberează un loc pe scaun, fugi să-l ocupi! Nu contează dacă o femeie însărcinată vrea să se așeze sau că un puști cu piciorul în ghips se chinuie să-și ridice cârja de jos. Cu siguranță ești într-o condiție fizică mai bună decât ei, așa că să-i bice! Dacă îți place adrenalina, încearcă să stai pe scaun până în ultimul moment. Doar așa vei avea ocazia să te simți asemenea unui Ethan Hunt atunci când vei îmbrânci pe toată lumea pentru a ieși la timp din tren.

Este foarte important să staționezi pe partea stângă a scării rulante. Să nu te dai la o parte orice ar fi, chiar dacă, în spatele tău, zeci de oameni nervoși vor sta în șir indian și vor vrea să urce cât mai repede pentru a putea prinde trenul de la cealaltă magistrală. Până la urmă, ce-i cu atâta grabă? Orice am face, cu toții ajungem în același loc.


La serviciu
Când treci pe lângă colegi, nu le spune Bună dimineața!. Ești nesimțit, nu mincinos. Dimineața nu e bună deloc. Te-ai trezit devreme și nici nu mai sunt capsule cu cafea din aia bună. Mai ai și raportul ăla de pregătit, plus un milion de alte chestii de făcut. Lucrurile rele vin în cascadă. Când deschizi ușa frigiderului, constați că există doar lapte cu conținut ridicat de grăsime. Oare cine e inconștientul care l-a pus acolo fără să se gândească la sărmanele tale artere? Cine ți-a pus gând rău și vrea să crăpi în chinuri?

Azi e ziua unei colege. Probabil numele ei este Andreea și probabil o altă Andreea strânge bani pentru ea. Toți indivizii scot cașcaval din buzunar și, pe lângă asta, acceptă să fie filmați în timp ce-i transmit un gând bun sărbătoritei. Ce-i ăsta? Teledon? La muncă, nu la întins mâna! Dacă Andreea face cinste cu prânzul, acum e momentul să comanzi tot ce-ți poftește inima. Nu uita să bifezi opțiunea extra parmezan.

Altă zi, altă distracție. De data aceasta trebuie să te mulțumești cu mâncarea pe care ți-ai adus-o de acasă. La ora prânzului, folosește cele mai frumoase farfurii și tacâmuri pe care le găsești prin dulapurile din bucătărie. Dacă ți-ai uitat garnitura acasă, improvizează cu alimentele pe care le găsești în frigider. Partea cea mai bună este că, la final, nu trebuie să speli vasele, deoarece nu sunt ale tale.

Vizita la budă este unul dintre cele mai plăcute momente ale zilei. Să nu-ți treacă prin minte să ridici colacul de pe veceu. Acolo sunt 50 de microbi pe centimetru pătrat. Dacă sare pipi, cu atât mai bine, faci un bine lumii și dezinfectezi tronul. Locul ăsta ar fi un focar de infecții fără tine.

Din păcate, trebuie să mai și muncim, că altfel un pupincurist o să dea fuga în biroul managerului și o să te pârască. Da, după mai bine de 30 de ani de la căderea comunismului, încă mai există turnători. Nu-ți pierde speranța. Ia-ți o cafea alături, deschide un new incognito window și fă-ți cumpărăturile online, citește-ți horoscopul, pune-te la curent cu povestea Vulpiței și află ce ocupație ai avut într-o viață anterioară. Uită-te în ecran cu o privire inteligentă ca să lași impresia că lucrezi la raportul ăla nenorocit.

La ora 17 trebuie să rupi ușa. E suficient să stai o singură dată peste program ca să-i înveți cu nărav pe workaholicii din jurul tău. În plus, tu nu ești un sclav al muncii, tu ai o viață personală. Nu ai nevoie de bani, ci banii au nevoie de tine.


Timp liber
Când mergi la cinema, nu-ți da telefonul pe modulul silențios, deoarece ai putea rata un apel important. Dacă într-adevăr te sună cineva, nu te sfii să răspunzi. Vorbește cu voce tare, comentează ce fac personajele și nu ezita să arunci, din când în când, câte un spoiler. La plecare, nu trebuie să strângi ambalajele produselor pe care le-ai consumat în timpul filmului. Doar n-ai dat 30 de lei pe bilet ca să te apuci să faci curățenie în sala de cinema.

De ce să umbli cu prosopul după tine când mergi la sală și să-l pui pe aparatele la care lucrezi? Dopații și grașii din jurul ar trebui să-ți sărute mâna pentru că-i lași să-ți atingă prețiosul ADN.

Dacă prin cine știe ce împrejurare nefericită ți-ai udat șoseta deja transpirată, las-o la uscat pe una dintre băncuțele din vestiarul sălii de sport. Nu-ți face griji, nimeni nu va îndrăzni să o atingă. Data viitoare când vei veni, tot aici o vei găsi.

Dacă norocoasa cu care ai ieșit la întâlnire e deranjată de faptul că măsori din priviri toate florile din jur și că flirtezi cu chelnerița, e clar că nu te merită. Nici nu sunteți împreună și deja e posesivă? Nu-ți trebuie o asemenea belea de femeie!

Fii un as în jocul seducției! Întâlnirea a fost mișto, conversația a mers strună și ați râs mult? Desigur, tipa nu e de nasul tău, însă are potențial? Perfect! N-o mai căuta timp de vreo trei luni, apoi dă-i mesaj (musai după ora 23:00) de parcă ieri v-ați fi văzut ultima oară. Trebuie să-i lași impresia că ești dorit de multe femei, astfel își va da mai mult silința să strălucească pentru tine.

De ce să pierzi vremea și banii cu întâlniri inutile, iar apoi să descoperi că sunteți incompatibili în pat? Invit-o din prima la tine acasă. Dacă nu vrea să vină, e clar că până și ea știe că e nepricepută în arta amorului și speră că te va cuceri cu sufletul ei cald. N-o mai căuta niciodată!


Crezi că ești special? Ei bine, nu ești! Potrivit unui studiu coordonat de către William Chopik, profesor de psihologie la Michigan State University, românii se află la coada unui clasament internațional al empatiei. Cercetarea a inclus 63 de țări, iar România se află pe locul 54. Respondenții au răspuns la întrebări despre propria empatie și despre abilitățile de a reacționa și interacționa cu semenii lor, atât la nivel emotional, cât și intelectual. Prin urmare, nesimțirea pare a căpăta valoare de tradiție.

Oare am moștenit de la daci nu doar cultura și limba, ci și nesimțirea?

Sursă foto: gratisography.com29 de răspunsuri la “Cum să fii un nesimțit”

 1. Nu e de la daci, e de la comuniști. Noi încă nu ne dăm seama cât rău a făcut jumătate de veac de comunism. 30 de ani mai târziu și încă mai avem cutumele. De la teama de foame la a urmări ce face vecinul, la a nu ne păsa decât de burta/bucățica noastră, la „nu te lăsa, să nu te ia de prost”. N-avem niciun simț al comunității și niciun dram de respect față de munca altuia.

  • Teama de foame ne ucide cel mai tare. Drept dovadă, sub amenințarea virusului vedetă din această perioadă, românii s-au înghesuit în hipermarketuri să-și facă provizii. Și ce crezi? Nu s-au înghesuit doar oamenii care au simțit comunismul prin toți porii, ci sunt și cei născuți după `89. Cutumele se moștenesc. Într-adevăr, nu există respect. Știi ce am observat? Dacă-i arăți cuiva respect, are impresia că ai un interes ascuns. Nu știu de ce, dar cred că așa-zisul respect din perioada comunistă era, de fapt, doar frică.

 2. Inițial m-a bufnit rasul, acum. Însă m-ar cam bufni plânsul… Mare parte din articol e adevărată și se poate aplica și gagicilor. Sunt destule fete fără maniere. Îmi pare rău că s-a ajuns aici… Si partea mai proasta e ca generațiile ce vin par sa fie și mai rau

  • Nesimțirea nu e misogină și nici misandrină. Ea nu face discriminare, se cuibărește în oricine îi permite.

 3. Foarte bine surprins aspectul. Mie imi vine, de multe ori sa aselenizez. Inca nu am dezvoltat imunitate totala la aceste mârlănii.

 4. Atat de mult adevar in articolul tau! Zi de zi ne lovim de astfel de oameni si tind sa cred ca nesimtirea nu are limite si devine din ce in ce mai insuportabila!

 5. Eu nu sunt de acord cu ceea ce zice Cristina mai sus, nu comunismul ne-a făcut nesimțiți, dimpotrivă, atunci eram mai solidari unii cu alții, știam că erau două mari pături sociale, noi cei mulți, și ei, politrucii și apropiații lor. Cu toții îi uram. Însă e posibil ca faptul că totul era în proprietatea statului să ne fi șters un anume simț al disciplinei muncii. Cât despre alte tare ale noastre ca popor, aș zice că, așa cum consideră unii istorici, că după retragerea Aureliană din Dacia au rămas pe aici hoții imperiului Roman, tare mă tem că este adevărat!

  • Așa consider și eu, colecția de nesimțiți a început pe meleagurile noastre încă din cele mai vechi timpuri. Mă întreb, oare de ce nu face nimeni o campanie de responsabilizare socială împotriva nesimțirii?

 6. Cat de amuzant e articolul tau. Sincer unele faze in metrou chiar merita facute uneori 😂. Unii oameni sunt prea exagerati la metrou.

 7. Nu-ș ce să zic! ?!
  Adică, să ne înțelegem: articolul tău mi-a plăcut și te felicit, dar exact cum spui tu, pare că nesimțitul e mai tânăr, așa.
  Probabil după ce-i vor vedea pe toți părinții și bunicii morți, va fi atâta bun simț, atâta bine pe pământ că nu va mai fi loc. Sory, a fost mai mult un răspuns la coment.
  Hai să fie bine și la vară cald! 🙂

  • Mulțumesc, Rucsandra! Mă bucur că ți-a plăcut articolul. Sper să trezească la realitate persoanele care chiar au nevoie să fie trezite la realitate.

 8. E plin de astfel de oameni, dupa cum ai spus si tu, mai peste tot. Eu ma gandesc ca e important ce facem noi, daca lasam sa ne strice ziua atitudinea lor sau ne concentram pe lucruri pozitive si constructive. De multe ori nu stim ce se intampla in spatele acelei atitudini, ce l-a facut sa ajunga sa se comporte asa, ce dezamagiri are. Dar mai exista si oameni carora nu le pasa de cei din jurul lor si atunci ce faci?

  • Faci haz de necaz. Cu toții avem probleme, dar important e să nu ne descărcăm frustrăile pe cei din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal

*

SUNT DE ACORD