Parcul Patriotic sau varianta rusească a Disneylandului

Dacă Mickey Mouse n-o să-și obțină cât mai curând permisul de port-armă, o să bată vântul la Disneyland, căci distracția în familie s-ar putea muta în Parcul Patriotic din Kubnika.

La începutul acestei săptămâni, cântărețul, pescarul, judoka și neînfricatul lider de la Kremlin, Vladimir Putin, a deschis porțile unui parc de distracții militar, pentru a bucura sufletele patrioților ruși. Astfel, cei mici vor putea merge acolo cu frații, mami și tati pentru a se juca printre tancuri, pentru a asista la reconstituiri ale unor bătălii celebre ale armatelor sovietice și a testa felurite echipamente militare.

Copiii ar trebui să vină aici, să se joace cu armele, să se urce pe tancuri și să vadă tehnologii pe care până acum nu le-au mai văzut nicăieri, a declarat preotul ortodox rus Sergei Privalov, potrivit The Guardian. Cum era vorba aia, să nu faci ce face popa, să faci ce zice popa?

La ora mesei, cei mici nu vor înfuleca burgeri capitaliști, ci se vor desfăta cu rații militare de mâncare. Nu știu dacă meniul pentru copii va conține sau nu grenade surpriză, dar cei interesați de astfel de jucării pot da o raită pe la Armata 2015, cel mai mare târg militar organizat vreodată în Rusia. Din cele peste 5000 de exponate sigur vor găsi ceva pe placul lor.

kjhkjhkj
Sursă foto: The Guardian

La evenimentul de deschidere a târgului, Putin a anunțat o dezvoltare a arsenalului nuclear al țării, prin adăugarea a 40 de rachete intercontinentale care vor fi capabile să dejoace sistemele de apărare antirachetă cele mai sofisticate,relatează The Guardian. Sunt sofisticate, mă, de-ar fi stricate, mă…

Alexander Zaldostanov, zis și Chirurgul, liderul bandei de motocicliști Lupii nopții, patriot convins și tovarăș mai vechi de-al lui Vladi, este foarte încântat de acest proiect. El consideră că Dacă nu ne educăm propriii noștri copii, atunci America o va face pentru noi…așa cum am văzut în Ucraina, conform The Guardian.

E de apreciat că rușii vor să-și educe copiii departe de consumismul care ucide spiritul și identitatea individului, dar manifestarea asta militaro-patriotică cade într-o altă extremă. Înțeleg că Putin vrea să le insufle patriotismul tinerilor, căci ei sunt viitoare armată a țării, cu care va încerca să cucerească alte popoare. Înțeleg și că liderul rus vrea să se dea mare și tare cu creativitatea de care a dat dovadă când a gândit parcul cu tematică militară, cum înțeleg și că vrea să ne transpire chiloții pentru că are jucării nucleare noi. Ceea ce nu înțeleg este de ce ține morțiș să le bage în cap tinerilor că SUA și UE urăsc Rusia. SUA și UE nu urăsc Rusia. De acolo vin lucuri bune, spre exemplu vodka, apoi prin extensie, vin și cocktailurile Cosmopolitan și Sex on the Beach. Mai sunt răposații Alexandr Nikolavici Lodîghin (unul dintre inventatorii becului), Pușkin, Dostoievski, Ceaikovski etc.

Sursă foto: economist.com
Sursă foto: economist.com

Nimeni nu urăște Rusia, ci Rusia însăși pare a se urî atunci când deraiază de pe șinele democrației și ale păcii.

Parcul Patriotic va fi gata la anul și va costa aproximativ 230 milioane de euro. Se vor construi hoteluri și spații de agrement pentru întreaga familie. Până atunci, doritorii se pot bucura de suvenirurile cu Putin, demonstrațiile de forță ale armatei ruse, lansatoarele de rachete, vehiculele blindate și armele cu particule sau microunde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal

*

SUNT DE ACORD