Pe ultima sută de metri, parlamentarii se ocupă de problemele stringente ale țării, cum ar fi număratul câinilor de la stână, privilegierea propriilor bătrâneți cu pensii speciale, și, favorita mea, legiferarea Zilei Bărbatului.
Rozalia Biro, senatoare UDMR, a avut o sclipire de geniu anul trecut și s-a gândit să inițize un proiect legislativ prin care ziua de 8 martie să fie declarată Ziua femeii și cea de 19 noiembrie să fie declarată Ziua bărbatului. În caz că ai uitat, Rozalia e doamna care în 2014 aspira la funcția de ministru al Culturii și la combaterea fenomenului copiilor bipezi (asta ca să nu mai râzi de Grapini).
Pentru că tot se lăuda la un moment dat, în CV, că stăpâneşte limba română, ca limbă străină, la “nivel superior”, domnia sa a consultat Wikipedia si a redactat o propunere legislativă prin care să reglementeze echilibrul de gen și să promoveze dreptul la egalitate de șanse între bărbați și femei. Pe lângă asta, se mai urmărește, potrivit expunerii de motive, concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților și prezentarea de modele masculine de urmat. Nu te gândi că Rozalia a inventat roata, căci nu-i așa. În Trinidad și Tobago bărbații au ziua lor încă din `99, iar ulterior ideea a fost preluată de zeci de țări din lume, spre exemplu Republica Moldova, Ungaria, China, India, Zimbabwe, Norvegia etc.
Senatoarea și-a găsit cinci colegi, bărbați, care să-i dea câte o semnătură, iar pe 10 iunie 2015 a fost depus proiectul legislativ. Miercuri, legea a fost adoptată cu 204 voturi pentru, 16 împotrivă și 63 de abțineri, apoi a mers mai departe, pentru promulgare, la președintele Klaus Iohannis.
Egalitate. Ziua femeii e pe 8 martie, când vine primăvara, totul se trezește la viață, păsărelele ciripesc și grădinile înfloresc. Ziua bărbatului e pe 19 noiembrie, adică nu e rost de chiolhanuri cu ciolane, mici și bere, ci de fasole, cartofi și varză. Nu doar că nu e vreme de grătar în spatele blocului și de spart semințe pe asfalt, ci e și postul Crăciunului, deci nu e rost nici de amor aniversar. Grătarele pot fi mutate pe 8 mai, de Ziua egalității de șanse între bărbați și femei. Dar deh, am vrut să ne aliniem cu Trinidad și Tobago.
Presimt că Ziua asta a bărbatului n-o să depăsească popularitatea celei de 5 mai, pe care a propus-o Bergenbier în urmă cu 8 ani (apropo, isteață strategie de marketing). Bineînțeles, treaba nu s-a concretizat, deoarece bărbații nu s-au mobilizat să strângă semnăturile necesare pentru a fi susținut proiectul în Parlament. Ziua asta n-o să fie populară nici dacă vor fi promoții la rotopercutoare și polizoare. Bărbații nici nu vor ști că e ziua lor și probabil că nici nu și-o doreau în noiembrie, iar noi nici nu vom ști care sunt bărbații pentru că ei nu prea mai sunt.
Sursă foto: gratisography.com & theotherpress.ca
Reblogged this on Madi şi Onu Blog and commented:
Preiau postul pentru stilul său, pentru suculența exprimării, și mai ales, pentru savoarea ironiei.
Onu