4 creatori de conținut răspund provocării proustiene

Luna septembrie e marcată de amintiri dulci și prăfuite. Din minut în minut, aștept să-mi cumpăr rechizite, să sune clopoțelul și să primesc un test inițial la matematică. Brusc îmi dau seama că am 32 de ani, lucrez într-o agenție de comunicare și că de peste 15 ani nu mi-a mai scris nimeni în oracol… De aceea, mi-am propus să reinterpretez Chestionarul lui Proust și să-i cunosc mai bine pe câțiva dintre creatorii de conținut care îmi fac feedurile mai frumoase. Ar putea fi, de ce nu, și o invitatie la introspecție atât pentru curajoșii care au acceptat invitația la reflecție, cât și pentru curioșii care degustă răspunsurile.

Așadar, pornind de la chestionarul pe care Marcel l-a completat, pe când avea 19 ani, în caietul secret al prietenei sale, Antoinette Fauré, fiica lui Felix Fauré (fost președinte al Franței), am făcut update și i-am luat la întrebări pe câțiva dintre oamenii care distribuie emoție și inspirație în social media. Vă recomand să citiți de două ori: prima dată cap-coadă, iar a doua oară printre rânduri.

Cristina, cristinafaceaventura.ro

1. Principala mea trăsătură: curiozitatea. 2. Calitatea pe care o admir la un bărbat: ambiția. 3. Calitatea pe care o admir la o femeie: capacitea de a impune limite. 4. Ce apreciez cel mai mult la partenerul meu: atenția. 5. Ce apreciez cel mai mult la un prieten: să fie acolo. 6. Principalul meu defect: lipsa totală de disciplină. 7. Ocupaţia mea preferată: niciuna, nu-mi place munca de niciun fel. 8. Ideea mea de fericire: mult timp liber. 9. Cea mai mare nefericire cu care s-ar putea confrunta un om: pierderea sănătății sau a unui copil. 10. Cine aș vrea să devin: tot eu, dar mult mai disciplinată. 11. Ţara în care mi-ar plăcea să trăiesc: Italia sau Islanda. 12. Mâncarea preferată: gastronomiile italiană, mexicană, indiană. 13. Bloggerii preferați: Duduia Magda? 14. Vloggerii preferați: nu prea consum conținut video, dar mă mai uit la Marian Adventures și la filmulețele Popular Front. 15. TikTokerii preferați: nu folosesc aplicația. 16. Instagramerii preferați: Testaholic, Zavatos, Fine Society.ro, Balkandad, Tanner Leatherstein, Politică la Minut, Aici a stat, Floriana Baltagi, Patron – the dog. 17. Podcasturile preferate: Huberman Lab, Geopolitics Decanted, The Intelligence from The Economist, Monocle Podcasts. 18. Melodia preferată: Rebel Yell – Billy Idol. 19. Prozatorii preferaţi: nu am, dar dacă e musai să răspund: Camus, Hemingway. 20. Poeţii preferaţi: nici aici n-am, dar dacă e musai, Edgar Allan Poe. 21. Cartea pe care o am în acest moment pe noptieră: Dacopatia de Dan Alexe. 22. Cartea pe care o recomand: Circe de Madeline Miller. 23. Activiștii preferați: poate Emmeline Pankhurst. 24. Personajul din istorie cu care aș vrea să petrec o după-amiază: aș sta la o băută și povești de călătorie cu Hemingway. Se pune? 25. Personajul din literatură cu care aș vrea să beau cafeaua într-o dimineață: Stavroghin. Geralt of Rivia. 26. Ce mă deranjează cel mai mult la un om: răutatea gratuită. 27. Calitățile pe care mi-aș dori să le dezvolt sau să le dobândesc: disciplina. 28. Starea de spirit actuală: melancolică. 29. Greşeala care-mi inspiră cea mai multă indulgenţă: greșeala izvorâtă din intenții bune. 30. Cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat în această săptămână: am văzut un apus senzațional. Small things. 31. Cea mai recentă lecție pe care am învățat-o: nu trebuie să rămâi prieten cu cineva doar pentru că te știi de mult timp cu acea persoană. Oamenii se schimbă și asta e ok.

Mihaela, deweekend.ro

1. Principala mea trăsătură: altruismul.  2. Calitatea pe care o admir la un bărbat: pasiunea. 3. Calitatea pe care o admir la o femeie: corectitudinea. 4. Ce apreciez cel mai mult la partenerul meu: puterea de a mă iubi și accepta. 5. Ce apreciez cel mai mult la un prieten: sinceritatea. 6. Principalul meu defect: sunt mult prea empatică. 7. Ocupaţia mea preferată: lectura. 8. Ideea mea de fericire: posibilitatea de a oferi bucurie celor din jur. 9. Cea mai mare nefericire cu care s-ar putea confrunta un om: trădarea. 10. Cine aș vrea să devin: îmi place cine sunt! 11. Ţara în care mi-ar plăcea să trăiesc: Italia. 12. Mâncarea preferată: caracatița la grill! 13. Bloggerii preferați: Caietul Cristinei, The Beauty Therapist. 14. Vloggerii preferați: Mihaela Gaspar. 15. TikTokerii preferați: The Blackman family, Layla the boxer, Iva Berghmann. 16. Instagramerii preferați: Lacri Ale, Clujul Copiilor, Chiara Ferragni. 17. Podcasturile preferate: Alegeri 24/7. 18. Melodia preferată: Have I told you lately that I love you Rod Steward. 19. Prozatorii preferaţi: Mircea Eliade, Mihail Drumeș. 20. Poeţii preferaţi: Ion Minulescu. 21. Cartea pe care o am în acest moment pe noptieră: Și-n fiecare dimineață drumul spre casă e tot mai lung – Fredrik Backman. 22. Cartea pe care o recomand: Un bărbat pe nume Ove – Fredrik Backman. 23. Activiștii preferați: – . 24. Personajul din istorie cu care aș vrea să petrec o după-amiază: Winston Churchill. 25. Personajul din literatură cu care aș vrea să beau cafeaua într-o dimineață: Bunica din romanul lui Fredrik Backman. 26. Ce mă deranjează cel mai mult la un om: trădarea. 27. Calitățile pe care mi-aș dori să le dezvolt sau să le dobândesc: răbdarea. 28. Starea de spirit actuală: cu zâmbetul pe buze și multe gânduri bune. 29. Greşeala care-mi inspiră cea mai multă indulgenţăpot înțelege și ierta orice. 30. Cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat în această săptămână: confirmarea unor proiecte de viitor. 31. Cea mai recentă lecție pe care am învățat-o: oamenii își văd propriul interes.

Mirela, uniquebymm.ro  

1. Principala mea trăsătură: sinceritatea. 2. Calitatea pe care o admir la un bărbat: simțul umorului. 3. Calitatea pe care o admir la o femeie: personalitatea. 4. Ce apreciez cel mai mult la partenerul meu: capacitatea de a iubi. 5. Ce apreciez cel mai mult la un prieten: loialitatea. 6. Principalul meu defect: toleranța. 7. Ocupaţia mea preferată: cititul (când nu scriu). 8. Ideea mea de fericire: călătoriile. 9. Cea mai mare nefericire cu care s-ar putea confrunta un om: anonimatul. 10. Cine aș vrea să devin: eu într-o versiune mai inspirată (și inspirațională), mai blândă cu mine. 11. Ţara în care mi-ar plăcea să trăiesc: Tenerife. 12. Mâncarea preferată: pui cu smântână. 13. Bloggerii preferați: Ioana Budeanu, Prăjiturela, Gina Bradea; lipa-lipa. 14. Vloggerii preferați: Jamila. 15. TikTokerii preferați: Delia. 16. Instagramerii preferați: Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Delia. 17. Podcasturile preferate: Fain și simplu. 18. Melodia preferată: L`italiano. 19. Prozatorii preferaţi: John Grisham, Cezar Patrescu, Blue Jeans și mulți alții… e atât de greu de ales! 20. Poeţii preferaţi: Eminescu, Bacovia, Nichita Stănescu și încă… 21. Cartea pe care o am în acest moment pe noptieră: Soțul meu e un străin. 22. Cartea pe care o recomand: Pânza de păianjen – Cella Serghi. 23. Activiștii preferați: Alex Găvan. 24. Personajul din istorie cu care aș vrea să petrec o după-amiază: Alexandru Ion Cuza. 25. Personajul din literatură cu care aș vrea să beau cafeaua într-o dimineață: I.L.Caragiale, Agatha Christie. 26. Ce mă deranjează cel mai mult la un om: snobismul. 27. Calitățile pe care mi-aș dori să le dezvolt sau să le dobândesc: să pictez sau să cânt la pian/vioară. 28. Starea de spirit actuală: melancolie. 29. Greşeala care-mi inspiră cea mai multă indulgenţă: cea făcută din dorinț de a ajuta. 30. Cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat în această săptămână: mesajul unui prieten vechi. 31. Cea mai recentă lecție pe care am învățat-o: totul pornește și se termină cu omenia, empatia.

Călin, @podu.stricat

1. Principala mea trăsătură: entuziasmul. 2. Calitatea pe care o admir la un bărbat: înțelepciunea. 3. Calitatea pe care o admir la o femeie: loialitatea. 4. Ce apreciez cel mai mult la partenerul meu: faptul că îmi suportă toate absurditățile. 5. Ce apreciez cel mai mult la un prieten: susținerea. 6. Principalul meu defect: amânarea. 7. Ocupaţia mea preferată: fotografierea naturii în toată splendoarea ei. 8. Ideea mea de fericire: o zi caldă de toamnă în compania oamenilor care îmi dau stările de bine. 9. Cea mai mare nefericire cu care s-ar putea confrunta un om: orice formă de sclavie sau imobilizare permanentă la pat. 10. Cine aș vrea să devin: un om care va lăsa ceva măreț în urmă. 11. Ţara în care mi-ar plăcea să trăiesc: e bine și la noi dar probabil Elveția. 12. Mâncarea preferată: pizza. 13. Bloggerii preferați: Dan Alexe. 14. Vloggerii preferați: nu urmaresc vloguri. 15. TikTokerii preferați: nu am cont de TikTok și nici nu intentionez sa imi creez unul. 16. Instagramerii preferați: shortstache, bokehm0n, jwirtalla. 17. Podcasturile preferate: nu ascult podcasturi. 18. Melodia preferată: momentan The Prodigy – Firestarter. 19. Prozatorii preferaţi: Mircea Eliade, Marin Preda. 20. Poeţii preferaţi: Nichita Stănescu. 21. Cartea pe care o am în acest moment pe noptieră: Metro 2033. 22. Cartea pe care o recomand: Cel mai iubit dintre pământeni sau 1984. 23. Activiștii preferați: Julian Assange. 24. Personajul din istorie cu care aș vrea să petrec o după-amiază: Adolf Hitler. 25. Personajul din literatură cu care aș vrea să beau cafeaua într-o dimineață: Luceafărul. 26. Ce mă deranjează cel mai mult la un om: ignoranța și trufia. 27. Calitățile pe care mi-aș dori să le dezvolt sau să le dobândesc: răbdarea și coerența. 28. Starea de spirit actuală: relaxare. 29. Greşeala care-mi inspiră cea mai multă indulgenţă: bârfa (sper că am înțeles bine. întrebarea). 30. Cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat în această săptămână: atmosfera de seară de vară pe dealurile unui sat montan. 31. Cea mai recentă lecție pe care am învățat-o: iarna târzie din munți încă pune probleme foarte mari.Sursă foto reprezentativă: freepick.com by rawpixel.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal

*

SUNT DE ACORD